در این صفحه شما درباره ی یادگیری و آموزش رایتینگ زبان انگلیسی، انواع رایتینگ و روش های تقویت این مهارت در زبان انگلیسی خواهید خواند. یادگیری رایتینگ زبان انگلیسی و یا نوشتن در زبان دوم از پرچالش ترین مهارت ها به شما می آید و قوانین نوشتن مقاله ، مکاتبات و نامه نگاری های رسمی و غیر رسمی متفاوت است.
آموزش رایتینگ زبان انگلیسی
” نوشتن یا نگارش” مهارت برقراری ارتباط و افکار در یک فرم قابل خواندن است که انسان به وسیله ی آن اندیشه ها و افکارش را به تصویر می کشد. مهارت نوشتن به شما اجازه می دهد با دیگران ارتباط برقرار کنید و بتوانید در سطح آموزشی در آزمونها به نتیجه ی مطلوب برسید. این مهارت کمک می کند تا به درستی کلمات را به کار ببرید و متنهایی صریح و روان بنویسید. داشتن دایره لغات مناسب و دانش گرامری بالا به وضوح در نوشتههای شما اهمیت خود را نشان می دهد، زیرا متنی که مکتوب باشد بیش از سخنی که بیان می شود اشتباهات و نارساییها را در خود منعکس میسازد.
مهارت نگارش یا نوشتن همانند مهارت شنیداری از قابلیت های ثانویه زبانی است که در مراحل ابتدایی شکل نمیگیرد. به عبارت دیگر تنها پس از یادگیری مبناهای اصلی یک زبان (همچون الفبا، معنای لغات، دستور زبان و …)، قادر به نگارش در آن زبان خواهیم بود. یادگیری رایتینگ زبان انگلیسی برای زبانآموزانی که قصد شرکت در آزمونهای بینالمللی همانند تافل و آیلتس را دارند و نیز برای صاحبان مشاغلی که مکاتبات بین المللی لازمه کار آنهاست، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
امروزه با پیشرفتهای جهان آنلاین مزیت یادگیری و کاربرد مهارت نوشتن نمود بیشتری نیز پیدا کرده است. آموزش آنلاین رایتینگ زبان انگلیسی این بستر را برای زبان آموزان در سراسر جهان فراهم کرده تا با شرکت در دوره های آموزش writing زبان انگلیسی، دیگر نیازی به رفت و آمد به کلاسهای حضوری را نداشته و نیاز خود به این مهارت را با سهولت بیشتری رفع کنند. آموزش نوشتن زبان انگلیسی با متدهای مختلف و استفاده از پلتفرم های مختلف آموزشی قابل انجام است.
آموزش writing زبان انگلیسی
در زبان انگلیسی، نوشتن معمولا چهارمین مهارت زبان است که فرا گرفته می شود. برای آموزش نوشتن زبان انگلیسی علاوه بر تسلط کامل به زبان انگلیسی توجه به جزئیات هم بسیار ضروری است.
در این صفحه قصد داریم نکاتی را در مورد آموزش رایتینگ زبان انگلیسی برای خوانندگان فراهم کنیم.
گام اول: شناخت مخاطب برای نگارش رایتینگ در زبان انگلیسی
قبل از اینکه شروع به نوشتن رایتینگ کنید در مورد سه سوال اساسی فکر کنید:
مخاطب شما کیست؟ آیا می خواهید برای دوستتان بنویسید؟ یا همکارتان، معلمتان، مدیرتان… .
هدفتان از نوشتن این رایتینگ چیست؟ فکر کردن در مورد اهداف رایتینگ به شما کمک می کند تا ایده های خودتان را سازمان دهی کنید.
مخاطب شما چه می خواهد بداند؟ این سوال بسیار مهم تر از دو سوال قبلی است. مسلما وقتی قرار است برای کسی بنویسید، از نوشتن خاطرات خودداری می کنید و در مورد اطلاعاتی مینویسید که مورد نیاز و یا استفاده ی مخاطب است. زمانی که شما متنی را می نویسید باید زمان و دقت کافی صرف ان کنید تا ببینید چه چیزی نوشته اید.
گام دوم: برنامه ریزی در رایتینگ زبان انگلیسی
در مرحله ی دوم شما باید برنامه ریزی مناسبی برای متن انگلیسی خود داشته باشید. اگر برای رایتینگ خود برنامه ریزی نداشته باشید به احتمال زیاد سردرگم خواهید شد.
شما اقدام به نوشتن بند یا جمله ای می کنید و اواسط آن به این فکر می کنید که چگونه رایتینگ خود را ادامه دهید و چه مطلبی بنویسید. باید بدانید که این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما طرح ریزی مناسبی برای متن خود نداشته باشید.
برای درک بهتر این موضوع مثالی را مطرح می کنیم. تصور کنید در شهردیگری هستید و می خواهید مسیر خود را بیابید، شما نقشه ای ندارید و کسی هم نیست که شما را در یافتن مسیر خود راهنمایی کند. البته که گم خواهید شد؛ شما خیابان را پایین می روید بدون اینکه بدانید کجا می روید. نوشتن رایتینگ بدون طرح ریزی مورد مشابه به این خواهد بود.
شما جمله یا پاراگرافی را می نویسید بدون اینکه بدانید در ادامه چه پیش می اید. به احتمال زیاد ، بدون برنامه ریزی زمان بیشتری را هنگام نوشتن اتلاف خواهید کرد چرا که حین نوشتن فکر هم می کنید پس ممکن است متن خود را به مراتب پاک کنید و از ابتدا بنویسید.
در نظر داشته باشید وقتی قرار است برای شخصی بنویسید این بدان معنی است که شما هدفی از نوشتن دارید حتی اگر ان هدف از اهمیت بالایی برخوردار نباشد. شما نیاز به طرحی دارید که نشان دهد چگونه به هدفتان برسید. این بدان معناست که شما قبل ازنوشتن باید در مورد این سوالات فکر کرده باشید: نوشته ی شما دارای چه جملات و اهدافی باید باشد؟ چه ایده هایی را نباید در برگیرد؟ این ایده ها و اهداف را چگونه سازماندهی خواهید کرد؟
در مرحله ی Planning یا طرح ریزی برای نوشته چهار مرحله ی اساسی زیر اهمیت بسیاری دارد:
موضوع را خوب بفهمید . برای اینکه اطمینان حاصل کنید که این مرحله را با موفقیت پشت سر گذرانده اید، کلمات کلیدی مربوطه را مشخص کنید.
از تکنیک طوفان فکری (Brain storming) استفاده کنید. هر ایده ای که به محض خواندن موضوع به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید. لازم به ذکر است الزام به گنجاندن همه ی ایده ها در رایتینگ نیست.
برای رایتینگ خود حتما outline داشته باشید. خلاصه ای از نکات مهم را بنویسید تا به صراحت به خاطر داشته باشید در طول رایتینگ چه کارهایی را قصد دارید انجام دهید. این outline می تواند ساده و تنها شامل تیترها و ایده ها باشد و یا کامل باشد و جزییاتی از ایده ها را در بر گیرد.
در مرحله ی اخر باید زمانی را به چک کردن متن خود اختصاص دهید. به منظور انجام این کار به نکات زیر دقت کنید:
- در هر پاراگراف Topic Sentence یا جمله ی موضوع تنها یک ایده ی اصلی را شرح داده باشد.
پیوستگی یا Unity در هر بند بررسی شود. - به ارتباط معنایی یا Coherence جملات در هر بند دقت شود این بدان معناست که جملات پاراگراف باید ارتباط و توالی معقولی داشته باشند.
- تمامیت Completeness پاراگراف ها چک شود. هر بند باید دارای جملات پشتیبان برای پشتیبانی کردن از ایده ی اصلی باشد.
- هر بند باید دارای جمله ی نتیجه گیری باشد.
بعد از تکمیل رایتینگ ، مرحله ی proofreading اهمیت دارد. در این مرحله نوشته ی شما باید چک شود که اشتباه گرامری، املا، نشانه گذاری و … نداشته باشد.
گام سوم: سازماندهی ایده ها برای نگارش رایتینگ زبان انگلیسی
مرحله ی سوم نگارش رایتینگ انگلیسی چگونگی سازماندهی ایده ها برای نوشتن یک رایتینگ خوب می باشد.
سازماندهی کردن ایده ها در نوشته حائز اهمیت می باشد.
جمله ابتدایی پاراگراف(topic sentence) به خواننده کمک می کند که ایده ی اصلی main idea را خوب بفهمد و کمک می کند تا بفهمد به کجا پیش می رود ؟ و همچنین باعث می شود که نویسنده روی موضوع اصلی متمرکز باشد و به اهداف مورد نظر در رایتینگ برسد. حال ایده ها را چگونه در قالب پاراگراف های مشخص سازماندهی کنیم؟
هر بند در رایتینگ انگلیسی تنها باید دارای یک ایده ی اصلی یا main idea باشد. برای نوشتن یک انشا (essay) در ابتدا باید لیستی از نکات موجود را در نوشته ی خود بگنجانید. شایان ذکر است که هر کدام از این نکته ها باید در پاراگرافی جداگانه گنجانده شود.
نکته دیگر این است که قانون کلی در مورد حداقل و حداکثر طول بندها وجود ندارد . طول یک پاراگراف باید به اندازه ای باشد که بتوانید ایده ی خود را شرح دهید.
علائم نگارشی در زبان انگلیسی همراه با مثال
آموزش علائم نگارشی در زبان انگلیسی همراه با…
نحوه نوشتن مقاله انگلیسی [نکات مهم و حرفه ای]
از سری مقالات آموزش رایتینگ زبان انگلیسی همراه…