بهترین برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی
اولین قدم بعد از تصمیم به یادگیری زبان انگلیسی برنامه ریزی مناسب برای یادگیری زبان انگلیسی است. در دورانی که مزیت های آموزش آنلاین زبان انگلیسی نسبت به حضوری جذابیت بیشتری را برای زبان آموزان به ارمغان آورده است و زبانآموزان به اپلیکیشن های خودآموز آموزش زبان انگلیسی اتکای بیشتری دارند این موضوع اهمیتی دوچندان پیدا کرده است. استمرار و پشتکار مهمترین عوامل در یادگیری هستند و یک برنامهی شخصی و دقیق موجب دستیابی به آنها خواهد شد و ما را از آشفتگی ذهنی دور خواهد کرد.
در این مقاله ما به نحوه ایجاد برنامه منظم و مدون برای یادگیری زبان انگلیسی در منزل میپردازیم.
مشخصات یک برنامه ریزی یادگیری زبان خوب و موثر
مناسبترین نحوه برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی بدین گونه است که منطبق بر هدف و زمانبندی زندگی شخصی هر فرد نوشته شده باشد و از همه مهمتر انعطافپذیر باشد.
برنامهای که به صورت کلی برای عدهی زیادی از افراد نوشته شده باشد و دغدغهها و مشغلههای آنها را در نظر نگیرد، کارکرد موثری نخواهد داشت. بنابراین باید برنامهتان را شخصیسازی کنید.
قدم اول: هدف خود را از برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی مشخص کنید
مهاجرت، کسب موقعیت بهتر شغلی، تحصیل و سفر را میتوان به عنوان اهداف افراد در یادگیری زبان انگلیسی برشمرد. تعین این هدف در ابتدای راه اهمیت دارد، زیرا کسی که به عنوان مثال قصد شرکت در آزمون خاصی را دارد باید حجم مطالب بیشتری را در بازهی زمانی محدودتری فراگیرد و کسی که قصد یک سفر تفریحی را دارد به چنین جدیتی در مطالعه نیاز نخواهد داشت.
قدم دوم: پرسیدن سه سوال اساسی قبل از شروع به برنامه ریزی برای آموزش زبان انگلیسی
- چه چیزی را میخواهم یاد بگیرم؟
- چه میزان از مطالب را باید یاد بگیرم؟
- چگونه باید مطالعه کنم؟
بخش اعظم پاسخ دو سوال اول ـ یعنی چه چیز و چه میزان از مطالب را باید یاد بگیرم؟- در دل هدف شما از یادگیری زبان نهفته است. برای مثال کسی که قصد یک سفر تفریحی به کشوری دیگر را دارد با چالش زبانی بزرگی مواجه نخواهد بود و با اطلاعاتی پایهای میتواند از پس کارهای روزمرهی خود برآید.
چگونه برای یادگیری زبان انگلیسی برنامه ریزی کنیم؟
پاسخ این سوال تعیینکنندهی اثربخشی و کارکرد روند آموزش خواهد بود. اگر مراحل زیر را رعایت کنید، به طور قطع به نتیجهای مطلوب خواهید رسید.
زمان بسازید!
هرگز منتظر زمان خالی و ایدهآل نباشید، زیرا چنین زمانی وجود ندارد و تنها باعث به تعویق انداختن کارها میشود. زمانی خاص از روز را به یادگیری و مطالعهی زبان انگلیسی اختصاص دهید و در آن زمان خاص برنامهی دیگری نچینید. این کار به ذهن و زندگی شما نظم بیشتری میدهد و به مرور زمان تبدیل به عادتی مطلوب خواهد شد و به برنامه ریزی زبان انگلیسی شما کمک میکند.
هیجانی و رویایی نباشید
ممکن است در ابتدای راه که شوقی از یادگیری در ما شکل گرفته، موجی از انرژی را حس کنیم و برنامهای غیرواقعبینانه بنویسیم و یا حجمی غیرمعقول از مطالب را در برنامه بگنجانیم. باید در نظر داشته باشیم که سطح انرژی و احساسات ما متغیر است. اگر برنامه مبتنی بر این عوامل باشد، ما قادر به انجام آن نخواهیم بود و خیلی زود با دیدن حجم کارهای عقبمانده و کارهایی که باید انجام شوند مضطرب و دلسرد میشویم و دست از آن کار خواهیم کشید.
آهستگی و پیوستگی
با این ضربالمثل قدیمی آشنا هستیم:
«رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود»
که به اهمیت استمرار اشاره میکند. به جای برنامهریزی سنگین برای یک روز و برنامهی سبکتر و گاها خالی برای روزهای بعد زمان را به صورت یکسان در تمامی روزها تقسیم کنید. به عنوان مثال هر روز یک ساعت را به مطالعه اختصاص دهید، اما هرروز به این برنامه پایبند باشید.
منعطف باشید
برنامهای که به شما اجازهی تغییر و ویرایش ندهد به شکست خواهد رسید. بسیاری از مواقع ما در حین انجام کارها متوجه اشتباهات و نقاط ضعف آن میشویم. بنابراین با ایجاد تغییرات کوچک میتوانیم به نتیجهی بهتری برسیم.
اولویتبندی
اولویت یادگیری برای افراد مختلف متفاوت است. ممکن است جملهبندی برای شما مهمتر باشد و یا تقویت مهارت لیسنینگ (شنیدن)و یا تقویت اسپیکینگ (صحبت کردن). با دانستن این مهارت زمان و انرژی بیشتری صرف بخش مورد نظر در برنامهی خود کنید؛ و البته در نظر داشته باشید که با اولویتبندی بخشهای دیگر را نادیده نگیرید.
منابع خود را مشخص کنید
منابعی که برای آموزش نیاز دارید را مشخص کنید. معمولا به یک کتاب اصلی و یک مرجع مثل دیکشنری نیاز پیدا خواهید کرد. سعی کنید به همین منابع پایبند بمانید و کتابها را نیمه کاره رها نکنید. هرگز خود را بمباران اطلاعاتی نکنید. میزان اطلاعات دریافتی باید معقول باشد تا به مرحلهی تولید برسد در غیر این صورت تنها منجر به آشفتگی خواهد شد. در این راه از بهترین کتاب های آموزش زبان انگلیسی از مبتدی تا پیشرفته استفاده کنید تا نقشه راهتان باشد.
مرور مهمتر از آموزش
برنامهی شما نباید به تمامی به آموزش مطلق اختصاص پیدا کند. بخش مهمی از برنامه باید به تمرین و مرور مطالب اختصاص پیدا کند. این کار باعث میشود آموزهها به حافظهی بلندمدت تان انتقال پیدا کنند.
اهمیت بازخورد
هم مطالبی که فرا میگیرید و هم خود برنامه را بازبینی کنید. بازبینی و بازخورد به شما کمک میکند روشی که بیشترین تاثیر را در روش یادگیری شما دارد پیدا کنید.
برنامه را مکتوب کنید
هرگز به حافظهی خود اعتماد نکنید. همهچیز باید مکتوب شود. در این صورت است که قادر به بررسی میزان واقعگرایی و کارکرد برنامهی خود خواهید شد و دنبال کردن روند پیشرفت شما بسیار آسان خواهد شد. در صورت لزوم خواهید توانست اصلاحات لازم را اعمال کنید.
جمعبندی
خب الان که روش برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی رو یاد گرفتید وقتش رسیده که یه برنامع ریزی دقیق برای آموزش یادگیری زبان انگلیسی برای خودت آماده کنی.
داشتن برنامه به روند یادگیری شما نظم میبخشد و باعث میشود بازخورد شفافتری از مطالب و خود برنامه داشته باشید. برنامهای که شخصیسازی شده باشد و شناور و منعطف باشد بهترین و موثرترین نتیجه را خواهد داشت. همچنین اپلیکیشن نوگولرن با ارائه برنامه ریزی آموزشی دقیق و فردی به زبان آموزان، مسیر آموزش زبان انگلیسی را برای شما عزیزان هموار ساخته است.
- گاهی اوقات بر اساس تجربه به نکاتی میرسیم که در بهبود نوشتن برنامهی خوب بسیار کمک میکند. آیا شما کاربر عزیز چنین تجربهای داشتهاید؟