دانش زبان انگلیسی در دنیای امروز یکی از الزامات اساسی است و این مهارت برای اشخاصی که قصد ادامه تحصیل بخصوص در مقاطع بالای آموزشی را دارند از ضرورت بالاتری نیز برخوردار است، زیرا این افراد نیاز دارند تا با منابع روز دنیا که مرتبط با رشته آن ها است و اکثرا به زبان انگلیسی است در ارتباط باشند
در ایران نیز سازمان های آموزشی کشور در مقاطع مختلف آموزشی متقاضیان را ملزم به داشتن دانش کافی زبان انگلیسی می کنند. سطح دانش زبان انگلیسی در مقطع دکتری توسط آزمون های مختلف زیر نظر دانشگاه آزاد و وزارت علوم سنجیده می شود و دانشجویان این مقطع برای شرکت در آزمون جامع و نهایتا ارائه رساله پایانی خود نیاز به ارائه نمره قابل قبول در آزمون زبان دارند. آزمون مورد تایید وزارت علوم(دانشگاه های سراسری) MSRT و آزمون مورد قبول دانشگاه آزاد EPT می باشد. در این مقاله به بررسی کامل اینکه آزمون EPT چیست پرداخته و صفر تا صد آنچه نیاز دارید در مورد آن بدانید را تجزیه و تحلیل میکنیم.
آزمون EPT چیست
در پاسخ به سوال آزمون ept چیست باید در ابتدا بدانید واژه EPT کوتاه شده عبارت English Proficiency Test به معنای آزمون مهارت زبان انگلیسی است که توسط دانشگاه آزاد به منظور تایید دانش زبان انگلیسی متقاضیان دوره دکتری انجام می شود.
دارا بودن نمره مورد قبول این آزمون برای تمام دانشجویان مقطع دکتری برای شرکت در آزمون جامع و ارائه رساله الزامی است. همانطور که ذکر شد آزمون EPT زبان مورد قبول دانشگاه آزاد است و مدرک این آزمون برای دانشگاه های علوم پزشکی و سراسری اعتبار ندارد. آزمون های معادل EPT برای دانشگاه های سراسری MSRT و برای دانشگاه های علوم پزشکی MHLE می باشد.البته به صورت کلی درجه سختی و جزئیات آزمون های ذکر شده تا حدود زیادی به هم شباهت دارند.
اگر متقاضی این آزمون هستید می توانید دوره ept مجموعه نوگولرن را خریداری کنید و فقط با یکبار امتحان در این آزمون قبول شوید.
آزمون ept زبان از اواسط دهه ی 1380 در کشور برگزار می شود. در سال های اخیر به دلیل افزایش تعداد متقاضیان دوره دکتری این آزمون به صورت متوسط حدودا 10 بار در سال برگزار می شود. داوطلبین محدودیتی در مورد تعداد دفعات شرکت در آزمون ندارند و می توانند تا کسب نمره قبولی در هر تعداد آزمون شرکت کنند. قابل ذکر است که فقط دانشجویان دکتری شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد اجازه شرکت در این آزمون را دارند و برای ثبت نام در آزمون ارائه شماره دانشجویی الزامی است.
هرچند که بارزترین رمز موفقیت در آزمون EPT داشتن سطح خوب زبان انگلیسی است ولی نکاتی وجود دارد که با توجه به آن ها شانس قبولی در این آزمون بسیار بالا می رود.
ابتدا باید متقاضیان آزمون در مورد بخش های مختلف آزمون اطلاعات کافی کسب کنند و سپس با توجه به زمان آزمون و درجه سختی هر بخش و همچنین دانش کنونی خود، از وقت خود به صورت بهینه برای مطالعه موارد آزمون بهره ببرند.
همچنین این امکان برای متقاضیانی که سطح بالای زبان انگلیسی ندارند وجود دارد که چندین بار نیاز به شرکت در آزمون داشته باشند تا بتوانند حداقل نمره قابل قبول را کسب کنند پس در صورت عدم موفقیت در آزمون اول روحیه خود را از دست ندهید و سعی کنید با برنامه ریزی مشخص و اصولی نمره خود را ارتقا دهید.
نکته بسیار مهم که در مطلب آزمون EPT چیست باید بدانید این است که این آزمون نمره منفی ندارد پس حتما به تمامی سوالات پاسخ دهید تا شانس خود را برای قبولی بیشتر کنید. در انتها درخواست مشاوره از کسانی که تجربه شرکت در این امتحان را داشته اند و متخصصین و مدرسین این آزمون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
تفاوت آزمون EPT و MSRT
بزرگ ترین تفاوت این دو آزمون در این است که آزمون EPT از طرف دانشگاه آزاد و آزمون MSRT از وزارت علوم مورد قبول است.البته اعتبار هر دو این آزمون ها 2 سال است و داوطلبین به صورت نامحدود امکان شرکت در این دو آزمون را دارند همچنین این دو آزمون نمره منفی ندارند و حداقل نمره قبولی در آن ها 50 از 100 .است، در ادامه تفاوت های این دو آزمون را بصورت خلاصه ملاحظه میکنید.
- آزمون EPT بخش شنیداری ندارد اما در MSRT 30 سوال مربوط به بخش شنیداری است.
- تعداد سوالات بخش گرامر EPT 40 و MSRT 30 است. سوالات بخش گرامر MSRT به نسبت سوالات EPT سخت تر هستند.
- در آزمون EPT دو متن و مجموعا 20 سوال درک مطلب وجود دارد در حالیکه در MSRT شامل چهار متن و 40 سوال درک مطلب است.
- آزمون EPT 25 سوال واژگان دارد در حالیکه در MSRT واژگان به صورت جداگانه مورد سنجش قرار نمی گیرد.
- آزمون EPT 15 سوال در بخش کلوز تست دارد ولی در MSRT این بخش را شامل نمی شود.
- به صورت کلی درجه سختی MSRT بیشتر آزمون EPT است.
بیشتر بدانید : آزمون MSRT چیست
نحوه ی ثبت نام آزمون EPT
داوطلبین برای اطلاع از نحوه ی ثبت نام آزمون EPT باید به سامانه مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی https://english.iau.ac.ir/ept/ مراجعه کنند و پس از وارد کردن اطلاعات شخصی و پرداخت مبلغ آزمون (000/ 225 برای سال 1402) ثبت نام آزمون را انجام دهند. همانطور که ذکر شد تنها دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه آزاد باشند مجاز به شرکت در این آزمون هستند , اعتبار نمره ept فقط برای دانشگاه آزاد مورد قبول می باشد.
روش گرفتن کارت ورود به جلسه آزمون EPT چگونه است؟
شرکت کنندگان آزمون می توانند کارت ورود به جلسه خود را دو روز قبل از آزمون از سامانه ای که در آن اقدام به ثبت نام آزمون کردند دریافت کنند. قابل ذکر است که حوزه برگزاری آزمون در کارت ورود به جلسه قید می شود و امکان اطلاع زودتر از محل آزمون وجود ندارد.
نتایج آزمون EPT چند روز بعد اعلام می شود؟
داوطلبین آزمون EPT معمولا یک تا دو هفته پس از آزمون می توانند کارنامه خود را دریافت کنند.
نحوه دریافت کارنامه آزمون EPT به چه شکل است؟
شرکت کنندگان می توانند از طریق سامانه https://english.iau.ac.ir/ept و پس از وارد کردن اطلاعات شخصی نمره آزمون خود را مشاهده کنند . نمره آزمون به صورت کلی صادر می شود و امکان دیدن نمره هر بخش آزمون به صورت مجزا وجود ندارد.
سیستم نمره دهی و نمره قبولی آزمون EPT
حال که می دانید آزمون ept چبست یقینا از خود خواهید پرسید سیستم نمره دهی و نمره قبولی آزمون EPT به چه صورت است؟ این آزمون همچون آزمون MSRT و MHLE شامل 100 سوال در 4 بخش واژگان، گرامر، درک مطلب و کلوز تست است و 140 دقیقه زمان دارد.
تمام سوالات این امتحان به صورت 4 گزینه ای هستند. یکی از نکاتی که عمدتا به عنوان ویژگی مثبت این آزمون از نظر داوطلبین به حساب می آید وجود نداشتن بخش شنیداری (listening) است. همانطور که گفته شد آزمون ept برخلاف آزمون های ورودی معمول نمره منفی ندارد و نمره ی هر داوطلب از 1000 محاسبه می شود.
بخش های آزمون ept چیست؟
در ادامه به معرفی و توضیح بخش های آزمون پرداخته ایم، با ما همراه باشید.
(واژگان) 25 تست:
اولین بخش آزمون EPT واژگان است. در این بخش 25 جمله با جای خالی داده می شود و داوطلب باید از بین 4 گزینه جواب صحیح را پیدا کند. با توجه به حجم پایین متن سوالات واژگان داوطلبین باید زمان خوبی را در این قسمت ذخیره کنند. با توجه به گستردگی منابع واژگان پیشنهاد می شود اگر وقت کمی برای آمادگی آزمون دارید خیلی روی این بخش زمان نگذارید و با مطالعه کلمات پرتکرار آزمون های قبل شانس خود را برای کسب نمره مناسب در این بخش بالا ببرید.
(گرامر) 40 تست
در این قسمت که بخش دوم آزمون است مهارت ساختار زبان مورد سنجش قرار می گیرد. در بخش گرامر آزمون EPT دو نوع سوال وجود دارد.
در قسمت اول که شامل 25 سوال است داوطلب همچون بخش واژگان باید از بین چهار گزینه جواب درست را برای جمله با جای خالی پیدا کند و در بخش دوم چهار جمله قرار دارد که یکی از آن ها از نظر دستور لغتی غلط است و باید به عنوان جواب صحیح انتخاب شود. این بش با توجه به درجه آسانی نسبی به بخش های دیگر، تعداد سوال بیشتر و امکان پاسخ دهی با روش های تستی از اهمیت بالایی برای شرکت کنندگان برخوردار است.
درک مطلب 20 تست
در این بخش دو متن حدودا 400 لغتی وجو دارد که پس از هرکدام 4 سوال چهار گزینه ای مربوط به آن ها مطرح می شود. در این بخش درک متن مورد توجه است و مهم است که داوطلب درک خوبی از تکنیک های جوابگویی به سوالات این نوع داشته باشد.
کلید جوابگویی به سوالات درک مطلب فارغ از نوع امتحان خواندن سوالات قبل از مراجعه به متن است. نکته مهم این است که جواب سوالات به ترتیب در متن پیدا می شوند و در کل در آزمون EPT سوالات درک مطلب 5 تیپ دارند که باید مهارت شناخت آن ها را کسب کرد.
کلوز تست 15 تست
این بخش شامل یک متن با 15 جای خالی است. برای هر جای خالی 4 گزینه وجود دارد و داوطبل باید با توجه به معنی متن جواب درست را از بین گزینه ها انتخاب کند . اکثر سوالات این بخش با دانش واژگان جواب داده می شوند ولی به صورت متوسط 2 یا 3 سوال در این بخش نیاز به دانش گرامر دارد.
نکات کلیدی آزمون EPT
مانند هر امتحان دیگر دانستن نکات کلیدی آزمون EPT و استراتژی های حل تیپ سوالات مختلف در شانس نهایی شما برای گرفتن نمره ی بالا در آزمون بسیار تاثیرگذار است. آزمون EPT شامل 100 سوال است که داوطلبان برای پاسخگویی به آن ها 140 دقیقه زمان دارند. اولین نکته مهم آزمون EPT این است که بر خلاف آزمون های کنکور رایج در کشور این آزمون نمره ی منفی ندارد پس توصیه می شود هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید.
در بخش واژگان (25 سوال) سعی کنید با توجه به کلمات قبل و بعد از جای خالی معنای تقریبی جمله را تشخیص دهید. در خیلی از مواقع حتی حدس زدن معنای تقریبی می تواند شما را به جواب درست برساند. از مهم ترین نکات کلیدی آزمون EPT در بخش گرامر (40 سوال) این است که تعداد زیادی از سوالات بدون ترجمه و صرفا با دیدن نشانه های گرامری در جمله قابل حل هستند پس به خوبی در این مورد اطلاعات خود را بالا ببرید.
دو قسمت پایانی امتحان (درک مطلب و کلوز تست) که شامل 35 سوال هستند وقت بیشتری از شما خواهند گرفت پس سعی کنید زمان کافی (حدودا 70 دقیقه) برای آن ها ذخیره کنید. بهترین کار برای حل سوالات درک مطلب این است که ابتدا سوالات را بخوانید و سپس برای پیدا کردن جواب به سراغ متن بروید.
نمره قبولی در آزمون EPT
داوطلبین در صورت کسب حداقل امتیاز 500 (پاسخگویی به50 سوال از مجموع 100 سوال) نمره قبولی را کسب می کنند. البته داوطلبانی که نمره 400 (40 از 100) را دریافت کنند به صورت مشروط قبول شده ی آزمون در نظر گرفته می شوند، با این شرط که تا زمان ثبت رساله یا در یکی از دوره های زبان شرکت کنند و یا با شرکت مجدد در آزمون حداقل امتیاز 500 را کسب کنند. بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله نمره قبولی آزمون EPT را مطالعه نمائید
منابع آزمون EPT
در این آزمون دو مهارت مهم دانش گرامر و سطح لغت مورد سنجش قرار می گیرد .
در بخش لغت منابع مورد سوال لغت های کتاب های انگلیسی دوره ی متوسطه ، کتاب 504 واژه ی ضروری ، واژگان ضروری تافل و کتاب 1100 واژه است . البته با دسترسی به منابع معتبر می توان لغات پرتکرار آزمون های گذشته را به عنوان مرجعی قابل اعتماد بررسی و مطالعه نمود.
در بخش گرامر کتاب گرامر لانگمن یک مرجع مورد اعتماد است. البته منابع کامل دیگر همچون کتاب Betty Azar مفید هستند. البته کتاب های گرامر داخلی دیگری نیز هستند که مخصوص این نوع امتحانات هستند و با ارائه نکات تستی و مختصر و مفید به داوطلبین این امتحان کمک می کنند. برای کسب اطلاعات دقیق تر مقاله منابع آزمون ept را مطالعه کنید.
نتیجه گیری مقاله آزمون ept چیست
حال همه می دانیم آزمون ept چیست و شامل چه بخش هایی می شود، نحوه ی ثبت نام و گرفتن کارت ورود به جلسه به چه صورت است و اطلاعات مفیدی از این قبیل، قبولی در آزمون EPT لازمه ارائه رساله ی دکتری و شرکت در آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد است پس بهتر است اگر قصد شرکت و کسب نمره در این امتحان را دارید زمان مناسب برای مطالعه منابع آزمون و آمادگی جهت شرکت در آزمون را در نظر بگیرید. گرفتن مشاوره مناسب و انتخاب یک منبع درست میتوانند از مهمترین قدمها در مسیر موفقیت در آزمون فوق باشد.