نحوه نوشتن مقاله انگلیسی [نکات مهم و حرفه ای]

4/5 – (1 امتیاز)

راهنمای اصول نوشتن مقاله انگلیسی برای حرفه ای ها

از سری مقالات آموزش رایتینگ زبان انگلیسی همراه شما عزیزان هستیم. همانطور که می‌دانید اصول نوشتن مقاله انگلیسی باکیفیت دارای مراحل خاص خود می‌باشد. برای نوشتن مقاله انگلیسی اصولی باید از ساختارها و اصلاحات پیشرفته و رسمی استفاده کنیم. متن باید از سختی خاصی برخوردار باشد و از ساختارهای پیچیده برای بیان ایده ها استفاده شود. اگر شما هم اینطور فکر میکنید تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید تا با فراگیری اصول صحیح نحوه نوشتن مقاله انگلیسی قدمی محکم در پیشرفت تحصیلی خود بردارید. در این نوشته نحوه نگارش مقاله انگلیسی از ابتدا تا انتها به شما توضیح داده شده است.

چگونه مقاله انگلیسی بنویسیم؟

سعی کردیم تا با بیان مثال های متنوع از نحوه جمع اوری اطلاعات، دسته بندی و نهایتا نگارش آن ها در پاراگراف های مشخص موضوع پیچیده اصول نگارش و مقاله نویسی انگلیسی را به ساده ترین شکل ممکن توضیح دهیم. این مهم ترین هدف در نگارش مقاله خوب است؛ بیان ایده و مطالب پیچیده به ساده ترین روش ممکن تا کمترین چالش و ابهام را در ذهن خواننده ایجاد کند.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

برنامه ریزی

برای نگارش هر مقاله ای، ابتدایی ترین کاری که باید انجام شود برنامه ریزی یا Planning است. برنامه ریزی در نوشتن یک مقاله خوب انگلیسی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و بسیاری از اساتید زبان انگلیسی بر این باورند که این بخش از مقاله از تمام بخش های دیگر (که با آن‌ها آشنا خواهیم شد) اهمیت بالاتری دارد. بخش های برنامه ریزی برای جواب به سوال اینکه چگونه مقاله انگلیسی بنویسیم به ترتیب عبارت اند از:

1. پرسش و تحقیق

همانطور که در اسم پیداست، در این مرحله باید سوال مطرح شده در مقاله را از افراد مختلف بپرسیم و یا در مورد موضوع تحقیق و پژوهش کنیم. به عبارتی دیگر تا حد ممکن و یا کافی اطلاعات پیرامون موضوع را جمع آوری کنیم. بهتر است از ایده های اصلی جمع آوری شده نوت برداری کنیم.  زمانی که شما صرف پرسش و تحقیق میکنید به چند عامل بستگی دارد.

هدف از نگارش مقاله

بدیهی‌ است که برای نگارش مقالات با اهمیت مثل مقالات دانشگاهی باید زمان زیادی را صرف تحقیق و جمع آوری اطلاعات کنید. از سوی دیگر برای نوشتن مقالات آزمون آیلتس و تافل اصلا به منبعی برای تحقیق دسترسی نخواهید داشت و در نتیجه زمانی صرف تحقیق نمیشود.

میزان تسلط شما بر موضوع

حتما برای شما هم اتفاق افتاده زمانی که برای نگارش یک مقاله صرف میکنید با مقالات دیگر متفاوت است. جالب است بسیاری از اساتید آیلتس و تافل و دیگر آزمون های زبان از همین تکنیک برای آمادگی متقاضیان استفاده میکنند و موضوعات پرتکرار آزمون ها را با آنها کار میکنند.

2. بارش ذهنی

پس از آنکه در مورد موضوع اطلاعات لازم را کسب کردیم، حالا باید تمام اطلاعات جمع آوری شده را مطابق شکل زیر کنار هم گذاشته و آنها را دسته بندی کنیم. سعی کنید به رابطه ایده های نوشته شده فکر کنید و ببینید چطور میتوانید آنها را از کل به حزء دسته بندی کنید. حالا میتوانید ایده هایی که در دسته بندی مشخصی قرار نمیگیرند را حذف کنید و یا از آنها به شکلی دیگر در بخش دیگری از مقاله نویسی انگلیسی استفاده کنید. هنگام حدف و اضافه کردن ایده ها به چهارچوب مقاله خود دقت کنید. به عنوان مثال برای نوشتن یک مقاله 2000 کلمه ای شما به میزان مشخصی از ایده ها نیاز دارید.

مطرح کردن ایده های زیاد در حجم کم یعنی کلی گویی و پرورش ندادن ایده ها.

بله. این جمله نیاز به توضیحات بیشتر دارد. پاراگراف زیر در مورد مشکلات ایجاد شده توسط ترافیک نوشته شده و در تنها 68 کلمه نویسنده 4 ایده مرتبط بیان کرده. بهتر بود که در این پاراگراف تنها در مورد یکی از این ایده ها صحبت میشد و ایده مطرح شده به اندازه کافی پرورش داده میشد.

ترافیک ایجاد شده در شهرها و بزرگراه ها باعث مشکلات زیادی میشود. یکی از این مشکلات الودگی هواست که باعث پایین امدن سطح زندگی افراد شده. مشکل دیگر ایجاد شده توسط ترافیک زیاد شدن زمان مسافرت های شهری است. همچنین ترافیک باعث ایجاد آلودگی صوتی هم میشود. در مواردی ترافیک باعث اخلال در رفت و آمد های اضطراری، رفت و آمد خودروهای آمبولانس، آتش نشانی و غیره شده.

3. طرح Outlining

مهم ترین بخش در برنامه ریزی در نحوه نوشتن مقاله انگلیسی همین طرح جزئی نوشته یا Outlining است. در این بخش باید تمام مقاله خود را جزء به جزء برنامه ریزی کنید. موارد دسته بندی شده در بخش بارش فکری باید در این بخش و در پاراگراف های مشخص قرار بگیرند. همچنین نوت هایی برای نحوه پرورش ایده مطرح شده در پاراگراف بنویسید تا پاراگراف های شما به سمتی که خودتان میخواهید هدایت شوند.

سخنی منطقی: مگر زمان نوشتن مقاله به محتوای آن فکر نمیکنید؟ خب حالا قرار است تمام این فکر کردن را قبل از شروع نوشتن مقاله انجام دهیم.

در شکل زیر طرح کلی برای نوشتن مقاله انگلیسی را میبینید:

همانطور که گفته شد، برای مقاله نویسی انگلیسی خوب، ابتدایی ترین کاری که باید انجام دهید برنامه ریزی محتوای مقاله است. برنامه ریزی خود شامل سه بخش پرسش و تحقیق، بارش ذهنی و طرح می‌باشد. پیشنهاد می‌کنیم که در پایان این مرحله موارد نوشته شده در طرح را مجددا بازبینی کنیم و مطمئن شویم که ایده ای از قلم نیفتاده باشد. چرا که از این به بعد دیگر اجازه نداریم ایده ای را به مقاله خود اضافه کنیم. این کار ممکن است باعث از بین رفتن انسجام محتوای مقاله شما شود.

بخش های مهم در نوشتن مقاله انگلیسی

همانطور که در تصویر بالا هم مشاهده میکنید هر مقاله به سه بخش مقدمه، بدنه و نتیجه گیری تقسیم میشود که وجود هر سه بخش الزامیست.

مقدمه مقاله

نگارش صحیح مقدمه به عنوان اولین پاراگراف مقاله از اهمیت بالایی برخوردار است. خواننده مقاله شما پس از خواندن پاراگراف مقدمه به این نتیجه میرسد که آیا باید به خواندن این مقاله ادامه دهد و یا شاید مقالات بهتری برای پرسش مطرح شده وجود داشته باشد. مقدمه این فرصت را برای شما – نویسنده مقاله – فراهم میکند تا ارتباط اولیه را با خواننده مقاله خود بگیرید. طرح سوالات جذاب، بیان حقیقت های جالب و خیره کننده و استفاده از الفاظ و جملات زیرکانه برای ایجاد اشتیاق و برانگیختن حس کنجکاوی در خواننده از ابزارهاییست که نویسندگان برای ایجاد ارتباط با خواننده استفاده میکنند. مقدمه مقالات انگلیسی شامل سه بخش کلی است که در ادامه توضیح داده میشوند.

1. معرفی موضوع کلی

سوال مطرح شده در مقاله شما از یک موضوع کلی پیروی میکند. موضوع کلی مقاله باید در جملات ابتدایی مقدمه شما مشهود باشد. به عنوان مثال اگر موضوع مقاله شما “چگونه مقاله انگلیسی بنویسیم” باشد، مبحث کلی شما نگارش، اهمیت نگارش، اهمیت مقاله نویسی، اهمیت رعایت اصول نوشتن مقاله انگلیسی و یا بیان تفکری جالب و حتی شاید اشتباه درباره این موضوع میباشد. کلمات و جملات شما در این بخش باید در ذهن مخاطب کنجکاوی ایجاد کنند. این تنها کاربرد این بخش از مقدمه است؛ و البته شاید سخت ترین کاری که باید انجام شود.

حتما مقدمه مقاله نوشته شده کنجکاوی لازم را در ذهن شما ایجاد کرده که تا این بخش از مقاله پیش آمده اید. پاراگراف زیر مثالیست از پاراگراف مقدمه مقاله ای با همین موضوع که حس کنجکاوی لازم را در مخاطب خود ایجاد نمیکند.

چگونه مقاله انگلیسی بنویسیم؟ این سوالیست که احتمالا ذهن خیلی از شما دوستان را مشغول کرده. بخصوص که در دوره کنونی، نگارش صحیح مقاله انگلیسی اهمیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده. اما از میان تمام مقالاتی که در این باره خوانده اید این مقاله دارای نحوه نگارشی متفاوت است. در این مقاله میخواهیم شما را از ابتدای مسیر تا انتها همراهی کنیم. به نوعی قرار است از همین ابتدا شما با اصول مقاله نویسی انگلیسی آشنا شوید.

2. معرفی موضوع مورد بحث

پس از بیان موضوع کلی و ایجاد حس کنجکاوی در مخاطب، حالا نوبت به آن رسیده که موضوع اصلی مقاله خود را عنوان کنید. البته در بسیاری از موارد، موضوع کلی و جزئی با هم ترکیب میشوند و با هم یک جمله را تشکیل میدهند.

3. معرفی آنچه در این مقاله خواهید خواند

مهم ترین جمله در پاراگراف مقدمه از لحاظ معنایی همین جمله است. در این بخش از مقدمه باید به خواننده خود بگویید که در این مقاله قراره چه موضوعی مورد بحث قرار بگیرد. بهتر است کلی گویی نکنید و موضوع مقاله خود را مشخص و بدون زرق و برق بیان کنید. رعایت اصل تعادل در تمام بخش های مقاله الزامیست اما این موضوع در این جمله اهمیت بیشتری هم پیدا میکند. پس جمله ای که انتخاب میکنید هم نباید خیلی کلی باشد و دید لازم را به خواننده ندهد و هم نباید با بیان جزییات زیاد خواننده را از اصل موضوع شما دور کند. در مقالات انگلیسی به این جمله Thesis statement گفته میشود.

بدنه مقاله

بدنه اصلی ترین بخش مقاله است. در اینجا موضوعی که در مقدمه مطرح شد مورد بحث قرار میگیرد. ما در بخش مقدمه ذهن خواننده را برای دریافت اطلاعات آماده کرده ایم. حالا در بدنه باید اطلاعاتی که از قبل دسته بندی کرده ایم را در اختیار خواننده قرار دهیم. بسته به موضوع بحث و تعداد کلماتی که میخواهیم بنویسیم تعداد پاراگراف های بدنه ممکن است تغییر کند. برای نگارش یک بدنه خوب باید به قواعد پاراگراف بندی و اصول نگارش پاراگراف توجه کنیم.
توجه داشته باشید که یک پاراگراف تنها حول یک محوریت میچرخد.
دسته بندی صحیح اطلاعات در نگارش بدنه اهمیت بالایی دارد. به عنوان مثال اگر در یک پاراگراف قرار است در مورد تحقیق به عنوان یکی از اصول نگارش مقاله انگلیسی صحبت شود، دیگر صحبت در مورد برنامه ریزی و یا نحوه نگارش صحیح در آن پاراگراف جایی نخواهد داشت. با اینکه این موضوع بدیهی به نظر میرسد، بسیاری از افراد در رعایت این اصل مهم سهل انگاری میکنند؛ که نتیجه آن میشود پاراگرافی با چند ایده اصلی که احتمالا به اندازه کافی پرورش داده نشده اند.

یک قدم به سمت جلو

پس قرار شد در هر پاراگراف تنها از یک ایده اصلی استفاده کنیم و آن را پرورش دهیم. پرورش دادن ایده ها یعنی همان بیان توضیحات و جزییات بیشتر، ذکر مثال های مرتبط و هر ابزار دیگری که به فهم بیشتر خواننده کمک کند. برای انتخاب جملات حمایت کننده Supporting sentences به این قانون توجه کنید که هر جمله ایده مطرح شده در پاراگراف شما را باید یک قدم به سمت جلو ببرد. یک قدم، نه کمتر و نه بیشتر. پس اگر جمله ای در حمایت ایده اصلی بنویسید که فقط ایده اصلی را به شکلی دیگر توضیح داده، شما فهم مخاطب خود را زیر سوال برده اید!!!! همچنین اگر خواننده ربط جمله حمایت کننده با ایده اصلی را متوجه نشود، احتمالا یک یا چند جمله را در این میان از قلم انداخته اید، شاید به امید آنکه خواننده خود متوجه این موضوع شده شد.

نتیجه گیری

اخرین بخش هر مقاله ای اختصاص دارد به بیان مجدد موضوعات اصلی و حتی شاید بخشی از ایده های پرورش دهنده ایده اصلی. به این بخش از مقالات نتیجه گیری میگویند. در هنگام نوشتن این پاراگراف باید به دو نکته اساسی توجه کرد.
اجتناب از بیان نکات جدید: به جرات میتوان گفت بدترین اتفاقی که در بخش نتیجه گیری مقالات ممکن است بیفتد این است که مقاله ای در این پاراگراف به بیان نکته و یا نکاتی جدید پرداخته. این موضوع باعث میشود که خواننده تصور کند مقاله شما را خوب نخوانده و یا متوجه نشده. به عبارتی دیگربیان نکته و یا نکات جدید در پاراگراف نتیجه گیری باعث ابهام در نوشته میشود.
اجتناب از کلی گویی: گاها در برخی از نوشته ها پاراگراف نتیجه گیری به طور کاملا مختصر بیان شده. احتمالا نویسنده بر این تصور بوده که تمام خواننده های این مقاله تمام کلمات و جملات را خط به خط بررسی کرده اند و اکنون برای درک بهتر موضوعات نیازی به پاراگراف نتیجه گیری ندارند. تصوری کاملا اشتباه

آموزش ویرایش مقاله انگلیسی

آموزش ویرایش مقاله انگلیسی

حتی با دقت ترین نویسنده ها هم در نگارش خود اشتباهاتی دارند. در راستای ویرایش مقاله انگلیسی بازخوانی متن به شما این فرصت را میدهد تا هم به مسیر طراحی شده برای خواننده فکر کنید و هم به اشتباهات ویرایشی و نگارشی خود پی ببرید و آنها را تصحیح کنید. شخصا به شما پیشنهاد میکنم فرایند بازخوانی را چندین بار تکرار کنید و هر بار به بخش خاصی از مقاله خود توجه کنید.

کلام آخر مقاله چگونه مقاله انگلیسی بنویسیم

در این مقاله آموختیم که چگونه مقاله انگلیسی بنویسیم. گفتیم که نگارش هر مقاله 3 فاز دارد و اینکه اتفاقا بخش برنامه ریزی برخلاف عقیده عموم اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که انسجام متن شما به ایده های و دسته بندی منتطقی آنها بستگی دارد. سپس با بخش های مقاله آشنا شدیم و در مورد هر کدام توضیحات مختصری دادیم. و در انتها در مورد اخرین فاز نوشتن مقاله انگلیسی یعنی ویرایش صحبت شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

مهارت‌های زبانی خود را در 30 روز رایگان ارتقا دهید!