CEFR چیست؟ | هر آنچه که نیاز است بدانید!

همه چیز درباره CEFR
CEFR چیست؟

یادگیری زبان انگلیسی هیچ حدومرز، و سن و سال خاصی را نمی‌شناسد. در هر سطحی از مهارت‌های کلامی یا هر سنی که هستید یادگیری زبان انگلیسی به شما کمک می‌کند که در زندگی ماشینی امروزه کمتر به دردسر بیفتید. یادگیری زبان انگلیسی سطوح مختلف و تکنیک‌های مختلفی دارد.

در سال 2001 شورای اتحادیه اروپا تصمیم گرفت به‌منظور یکپارچه‌سازی مدارک زبان تعریف جدیدی را به سطوح یادگیری زبان اضافه کند و این تعریف جدید اصطلاح CEFR است.

از سری مقالات آزمون های زبان انگلیسی همراه شما هستیم. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در ارتباط با این اصطلاح کسب کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

CEFR یک چارچوب اروپایی مشترک مرجع زبان ها

اصطلاح CEFR (Common European Framework of Reference) یا به‌ اختصار CEFR مشخص می‌کند که زبان آموزان در چه سطح از یادگیری زبان انگلیسی قرار دارند و به عنوان چارچوب سنجش سطح زبان انگلیسی شناخته می‌شود. با استفاده از دستورالعمل‌هایی که در زمان معرفی این اصطلاح ارائه شد به‌راحتی سطح یادگیری و مهارت هر فرد در زبان انگلیسی مشخص خواهد شد.

CEFR در اصل به‌عنوان تکنیکی جامع برای ایجاد شفافیت بیشتر آموزش زبان انگلیسی و امکان جابجایی با دریافت آزمون تعیین سطح CEFR بین کشورهای مختلف به‌منظور کار و زندگی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

همان‌طور که گفته شد CEFR در نوامبر سال 2001 معرفی شد و از آن تاریخ تا به اکنون به 40 زبان زنده دنیا ترجمه‌ شده است و آن را به‌ عنوان مدرکی معتبر در سطح های زبان های اروپایی در اکثر مناطق دنیا خواهند شناخت.

مهارت های لازم برای آزمون CEFR که مورد ارزیابی قرار می‌گیرد شامل موارد زیر است:

  • تعامل کلامی
  • شنیداری
  • خواندن
  • نوشتن
  • تولید کلامی

این پنج مهارت از دو جنبه، توانایی مهارت زبان‌آموز در شرکت در مکالمه و توانایی صبحت به‌ صورت انفرادی سنجیده خواهد شد.

اغلب افراد تصور می‌کنند که CEFR مدرک زبان انگلیسی است، اما این‌گونه نیست اصطلاح CEFR ملاک سنجش مهارت خواهد بود و در هر زبانی هم قابل‌ تعریف است. این تعریف هم‌ اکنون برای 40 زبان دنیا قابل‌ استفاده است.

سطح بندی CEFR چیست؟

سطح CEFR چیست؟

اصطلاح CEFR به 6 سطح تقسیم‌بندی می‌شود که در ادامه به معرفی سطوح CEFR زبان انگلیسی و مهارت‌های فردی که در این سطح قرار دارد پرداخته‌ایم.

سطح A1 مبتدی‌ترین سطح (Basic User)

افرادی که در این سطح قرار دارند توانایی درک عبارت‌های ابتدایی روزمره را دارند و نیازهای اصلی و روزانه خود را می‌توانند برطرف کنند. علاوه بر آن توانایی معرفی خود و دیگران را به ساده‌ترین شکل ممکن نیز خواهند داشت.
مهارت افرادی که در سطح A1  هستند به صورتی است که قادر خواهند بود آدرس محل سکونت و مشخصات آن حفظ کرده و به مخاطب بگویند.
تمام توانایی‌های این افراد زمانی مشخص خواهد شد که فرد مقابل به‌آرامی و با استفاده از کلمات ساده از وی سؤال‌هایی بپرسد. این افراد ازلحاظ 5 مهارت CEFR به‌صورت زیر عمل خواهند کرد:
مراحل پیشرفت به واسطه توضیح اصطلاح CEFR
مراحل پیشرفت به واسطه توضیح سطوح CEFR

سطح A2 (Elementary)

بیشتر از سطح A1 توانایی درک مفاهیم را دارد به صورتی که جملات و عباراتی در ارتباط با اطلاعات شخصی، موقعیت جغرافیایی، آدرس منزل، وضعیت اشتغال و معرفی اعضا خانواده را با این مضامین متوجه خواهد شد، اما هنوز هم در رده سطوح مبتدی قرار دارند.
به‌راحتی توانایی مدیریت کارهای روزمره را خواهد داشت و در صورت قرارگیری در موقعیت‌های حساس قادر به برقراری ارتباط کلامی مؤثر است. ازلحاظ توانایی در 5 سطح گفته‌شده به شرح زیر عمل می‌کند:
سطح های زبان های اروپایی
نگاه کلی بر سطح بندی های CEFR که به عنوان سطح های زبان های اروپایی شناخته می‌شود.

سطح B1 اولین سطح مستقل (Intermediate)

در این سطح افراد به‌راحتی در ارتباط با برنامه‌های آینده، رویدادها، امیدها و نکته نظرات خود صحبت خواهند کرد. در صورت قرارگیری در محیط‌های کاری، مدرسه، مراکز تفریحی و مشابه این‌ها به‌راحتی با دریافت کلمات آشنا منظور اطرافیان را درک خواهند کرد. اگر در سفر باشند به‌صورت مستقل قادر خواهند بود با موقعیت‌های پیش‌آمده کنار بیایند و سفر را به‌خوبی بگذرانند. سطح 5 مهارت این افراد ازنظر CEFR به شرح زیر است:

6 سطح CEFR
6 سطح CEFR

سطح B2 (Upper Intermediate)

اصطلاح CEFR این سطح را این‌گونه بیان کرده است که فردی در این سطح قرار خواهد می‌گیرد، می‌تواند در ارتباط با تخصص و مهارت‌های خود صحبت کند به صورتی که شناختی در ارتباط با کلمات تخصصی آن حرفه داشته باشد. علاوه بر آن به نسبت گروه‌های قبلی راحت‌تر منظور افرادی که با لهجه‌های مختلف صحبت می‌کنند را درک خواهد کرد. برای شناخت 5 مهارت این سطح به نکات گفته‌شده زیر توجه کنید:

سطح C1 اولین سطح پیشرفته (Advanced)

این فرد با خواندن متون سخت و مفهومی مشکلی نخواهند داشت. برای ارائه مطالب موردنظر خود دغدغه‌ای ندارد و نیازی به یافتن معادل کلمات موردنظر خود در زبان مادری و ترجمه آن به زبان موردنظر نخواهد داشت. مهارت‌های این افراد به شرح زیر است:

پیشرفت در CEFR در مهارت های کلامی پیشرفت خواهید کرد
با پیشرفت در CEFR در مهارت_های کلامی پیشرفت خواهید کرد

سطح C2 بالاترین سطح مهارت (Proficiency)

برای قرار گرفتن در بالاترین سطح نیازمند برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی هستید. مهارت‌های این افراد به شرح زیر است:

توضیح کامل سطح های اصطلاح CEFR
توضیح کامل سطح های اصطلاح CEFR

آزمون CEFR چیست؟

چه افرادی به آزمون تعیین سطح CEFR نیاز خواهند داشت؟

طبق توضیحات آزمون تعیین سطح CEFR برای تمام کسانی که می‌خواهند سطح یادگیری زبان موردنظر خود را بسنجند مورداستفاده خواهد بود. در برخی موارد خاص ارائه مدارک سنجش مهارت زبان‌آموزی الزامی است که این موارد خاص به شرح زیر است:

لازم است بدانید که اعلام سطح زبان به‌وسیله اصول CEFR در رزومه فردی می‌تواند ارزش آن را به طرز چشمگیری بالا ببرد.

همچنین کارشناسان نوگولرن جهت ارزیابی سطح عمومی زبان شما آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی را در 3 سطح تدارک دیده است که می توانید از طریق منو وب سایت به این بخش دسترسی داشته باشید.

آزمون CEFR چیست؟
آزمون CEFR مورد اعتماد برای اغلب کارفرمایان

مقایسه نمرات آزمون آیلتس و CEFR

شاید برای شما هم جالب باشید که بدانید نمرات آزمون آیلتس چه تناسبی با سطوح CEFR دارد. در زیر به‌صورت تقریبی نمره آزمون آیلتس را با میزان سنجشCEFR بیان کرده‌ایم. این اطلاعات از سایت جامع دانشگاه کمبریج برداشته‌شده است:

کلام آخر

سنجش میزان مهارت‌های مهم در یادگیری زبان‌های مختلف به‌خصوص زبان انگلیسی از اهمیت ویژه برخوردار است. محتوای آموزشی اپلیکیشن نوگولرن با توجه به سطوح CEFR و بر اساس آخرین متد و منابع بین المللی آموزش زبان انگلیسی و بر اساس نیاز کاربر ایرانی تهیه و در دسترس زبان آموزان گرامی قرار گرفته است و به جرات می توان اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی نوگولرن را جایگزینی مناسب برای روش های سنتی آموزش زبان انگلیسی و بهترین اپلیکیشن آموزش زبان مخصوصا برای افرادی که قصد یادگیری خودآموز زبان انگلیسی را دارند، معرفی نمود.

4/5 - (3 امتیاز)

از تجربه خود در اپلیکیشن نوگولرن برای ما بنویسید و اگر سوالاتی درباره این اپلیکیشن دارید، در دیدگاه برای ما بنویسید ما با کمال میل آماده پاسخگویی و راهنمایی شما هستیم.

دیدگاه (5)

  • مهنا پاسخ

    بالاخره یه مقاله پیدا کردم که کامل توضیح داده cefr چیه. ممنون از سایت خوبتون

    2021-08-22 در 13:00
    • نوگولرن پاسخ

      خوشحالیم که تونستیم کمکتون کنیم🙂🌹

      2021-08-22 در 19:21
  • افشین پاسخ

    ممنون از توضیحات جامعتون🌹

    2022-03-11 در 11:29
  • ایمان پاسخ

    سلام خیلی خوب سطوح cefr رو توضیح دادید ممنونم فقط سوالم اینه که برای رسیدن به بالاترین سطح چه راهکاری وجود داره؟

    2022-03-15 در 17:18

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما بخوانید

بیش از آنچه انتظار دارید!!

برنامه ریزی آموزشی در اپلیکیشن نوگولرن به شکلی است که در بازه زمانی کوتاه هر آنچه زبان آموزان برای پیشبرد اهداف آموزشی خود نیاز داشته باشند در اپلیکیشن نوگولرن در دسترس خواهد بود. در حال حاضر دوره جامع ایلتس در مراحل پایانی خود قرار دارد و به زودی داخل اپلیکیشن در دسترس متقاضیان قرار خواهد گرفت. دوره آزمونهای ملی EPT و MSRT مراحل پایانی تدوین را سپری کرده و به زودی در دسترس عموم قرار میگیرد. دوره های TOFEL, Accent training, Common mistakes و همچنین دوره NOGO-KIDS (دوره مخصوص کودکان) در حال برنامه ریزی جهت توسعه میباشند.

دانلود اپلیکیشن نوگولرن :

دانلود اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی نوگولرن دانلود اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی نوگولرن دانلود اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی نوگولرن
دانلود اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی نوگولرن دانلود اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی نوگولرن دانلود اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی نوگولرن