چهار مهارت زبان انگلیسی

5/5 – (1 امتیاز)

چهار مهارت زبان انگلیسی

شاید در گذشته یادگیری زبان انگلیسی تنها برای مهاجرت و سفر به خارج از کشور اهمیت داشت؛ اما در امروز به عاملی جدانشدنی از زندگی هر انسانی تبدیل شده است. اگر با زبان انگلیسی آشنا باشید، حتما چهار مهارت زبان انگیسی هم به گوشتان خورده است؛ مهارت‌هایی اصولی که بخش‌هایی از هر زبانی را تشکیل داده و هر فرد برای تسلط به یک زبان، باید در ابتدا به یادگیری آن‌ها بپردازد.

اگر شما هم مانند خیلی از افراد قصد یادگیری 4 مهارت زبان انگلیسی را دارید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید و به آشنایی و آموزش آن‌ها بپردازید.

چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی

چهار مهارت زبان انگیسی

احتمالا برای شما هم مانند هر شخصی پیش آمده که به یک زبان جدید نگاه کنید و ساختار و علائم نوشتاری آن نامفهوم به‌نظر برسد. به‌طور کلی یادگیری و درک زبان دوم، فعالیتی سخت و دشوار به‌شمار می‌رود، از همین رو آموزش زبان انگلیسی به چهار بخش جداگانه تقسیم می‌شود که مانند پازل برای کامل شدن یادگیری به یکدیگر وابسته‌اند. این چهار مهارت زبان انگلیسی را می‌توان مهارت‌های شنیدن، خواندن، نوشتن و حرف زدن معرفی کرد.

البته باید اضافه کنیم که قبل از پرداختن به آموزش زبان، شما باید هدف خود از یادگیری زبان را مشخص کرده و بر اساس ویژگی‌های آن، مهارت‌های متناسب خود را بهبود دهید، برای یک سفر خارجی، تنها تسلط به شنیدن و حرف زدن کافی است؛ در صورتی که یک مترجم باید تسلط بالایی به خواندن و نوشتن زبان داشته باشد.

در ادامه این بخش، بیشتر با این چهار مهارت زبان آشنا می‌شویم؛ پس با ما همراه باشید و بر اساس نیاز خود، به این مهارت‌ها تسلط پیدا کنید.

مهارت لیسنینگ زبان انگلیسی

مهارت گوش دادن (Listening)

مهارت گوش دادن یا همان «لیسنینگ»، به توانایی دریافت پیام‌ و سپس درک صحیح آن‌ از طریق حس شنوایی گفته می‌شود. شما در این مهارت، باید با تقویت حس شنوایی خود، صداها را تشخیص داده و آن‌ها را به کلمه و جمله تبدیل کنید. وقتی فردی با ما صحبت می‌کند، مغز ما با معنی‌دار کردن صدای گوناگون، راه ارتباطی‌ برقرار کرده و توانایی درک پیام را پیدا می‌کند.

لیسنینگ در میان چهار مهارت زبان، نیازمند توجه و تمرکز فراوانی بوده و همین موضوع آن را به یک مهارت اساسی در یادگیری زبان انگلیسی تبدیل کرده است. معمولا افرادی که مشکل تمرکز کردن دارند، شنوندگان خوبی به‌شمار نمی‌روند و برای رفع این مشکل، باید روی این مهارت کار کنند.

جالب است بدانید که گوش دادن صحیح به هر زبانی، اولین و مهم‌ترین مهارت در یادگیری است؛ به‌طور معمول انسان‌ها در دوران خردسالی، با کمک قدرت شنوایی خود با زبان مادری‌شان آشنا می‌شوند و در گذر زمان آن را یاد می‌گیرند؛ این موضوع در رابطه با یادگیری زبان جدید هم صدق می‌کند و در یادگیری آن بسیار تاثیرگذار است. 

آموزش لیسنینگ زبان انگلیسی در میان 4 مهارت زبان انگلیسی ، در کنار درک صحیح منظور دیگران، به انتقال مناسب پیام شما هم کمک می‌کند و برقراری ارتباط را برایتان آسان می‌سازد. اگر به دنبال تقویت این مهارت هستید، گوش دادن به صداهای ضبط شده مانند موسیقی و پادکست‌های انگلیسی می‌تواند تمرینی مناسب به‌شمار رود‌.

مهارت حرف زدن زبان انگلیسی

مهارت حرف زدن (Speaking)

در میان چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی ، مهارت دیگری که پس از لیسنینگ باید به آن بپردازید، مهارت حرف زدن یا همان اسپیکینگ است. اگر تا به حال با این مهارت آشنا نشده‌اید، بد نیست بدانید که «speaking» به توانایی برقراری ارتباط از طریق صحبت کردن گفته می‌شود. معمولا انسان‌ها پس از یادگیری مهارت گوش دادن در دوران خردسالی، با ورود به مدرسه توانایی حرف زدن خود را تقویت می‌کنند تا بتوانند در باقی عمرشان از آن استفاده کنند.

دوره های نوگولرن : دوره اسپیکینگ (Speaking) زبان انگلیسی

به‌طور کلی مهارت حرف زدن روش تعاملی به‌شمار می‌رود که اطلاعاتی از طرف گوینده به اشتراک گذاشته شده و در صورت لزوم شنونده وارد چرخه شده و گفت‌وگو را ادامه می‌دهند؛ شما برای تسلط بر این مهارت، باید درک مناسبی از «listening» هم داشته باشید.

اگر قصد یادگیری مهارت اسپیکینگ را دارید، خالی از لطف نیست که با انواع آن‌ هم آشنا شوید. به‌طور کلی این عامل از چهار مهارت اساسی زبان، به دو حالت رسمی (Formal) و غیر رسمی (Informal) تقسیم می‌شود.

حالت غیر رسمی که بیشتر برای حرف زدن با افراد نزدیک مانند خانواده یا دوستان به‌کار می‌رود، دارای قالبی محاوره‌ای بوده و صحبت‌های روزمره را تشکیل می‌دهد؛ اما برخلاف حالت غیر رسمی، حرف زدن رسمی بیشتر برای موقعیت‌های شغلی یا تحصیلی استفاده می‌شود.

برای تقویت و آموزش اسپیکینگ زبان انگلیسی و مسلط شدن بر آن می‌توانید با پرداخت هزینه در دوره‌های آموزشی شرکت‌ کرده و زبان خود را تقویت کنید؛ همچنین هم‌صحبت شدن با افراد انگلیسی زبان در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند تاثیر مثبتی بر اسپیکینگ شما داشته باشد و به رشد این مهارت کمک کند.

در راستای این بخش پیشنهاد می کنیم مقاله مکالمه انگلیسی در فرودگاه را مطالعه نمائید.

مهارت خواندن زبان انگلیسی

مهارت خواندن (Reading)

پس از یادگیری توانایی حرف زدن، در میان چهار مهارت پایه زبان انگلیسی نوبت به مهارت خواندن یا ریدینگ می‌رسد؛ بسیاری از افراد بر این باورند که مهارت «Reading» فعالیتی ساده به‌شمار می‌رود که هر شخصی می‌تواند از عهده آن بربیاید؛ اما این در صورتی است که شما برای خواندن تنها یک جمله و درک آن، باید با انواع قوانین و ساختار پیچیده زبان انگلیسی آشنا باشید.

به‌طور کلی ریدینگ به فعالیتی شامل بررسی دسته‌ای از علائم نوشتاری و تلاش برای درک و رمزگشایی مفهوم آن‌ها گفته می‌شود. در زبان انگلیسی، همانند فارسی، شما باید به صورت تک تک به تمام علائم نوشتاری (حروف و علائم نشانه‌گذاری) دقت کنید و سپس در ذهنتان با ساختار بخشیدن به آن‌ها، پیام موجود را درک کنید.

با اینکه چهار مهارت زبان انگلیسی به یکدیگر وابسته‌اند و به‌طور کلی یادگیری هر یک از آن‌ها، مستلزم یادگیری سایر آن‌ها است؛ اما آموزش مهارت خواندن، رابطه مستقیمی با حرف زدن و شنیدن نداشته و می‌توانید بدون تسلط بر مهارت‌های دیگر، ریدینگ را آموزش دیده و از آن استفاده کنید. 

همچنین بد نیست بدانید که مهارت ریدینگ، از آن دسته فعالیت‌هایی به‌شمار می‌رود که به تنهایی هم قابل یادگیری است؛ شما با استفاده از مقالات آموزش ریدینگ می‌توانید به مهارت خواندن تسلط پیدا کرده و در آن میان هم با کلماتی جدید آشنا شوید؛ افزایش دامنه کلمات می‌تواند مهارت شما در نوشتن، گوش دادن و حرف زدن را هم تقویت کند. همین موضوع باعث شده که در میان 4 مهارت زبان، ریدینگ جلوه‌ای تاثیرگذار به خود بگیرد و خواندن متن‌ انگلیسی برای زبان‌آموزان توصیه شود.

همان‌طور که به‌نظر می‌رسد، هدف اصلی خواندن یک متن، ایجاد پل ارتباطی‌‌ میان ایده‌های داخل متن و دانش خواننده است. یک خواننده با کمک اطلاعاتی که در خود دارد، می‌تواند به کسب داده‌های جدید کمک کرده و منجر به یادگیری بیشتر شود. با این وجود در میان چهار مهارت زبان، درک مطلب در ریدینگ چهره‌ای پیچیده‌تر به خود گرفته و نیاز به دانش بالایی دارد. در ادامه نگاهی بر شش مهارت ریدینگ خواهیم داشت که شما برای تسلط بر خواندن یک متن انگلیسی باید به آن‌ها مسلط باشید: 

 

    • رمزگشایی متن (Decoding)

    • تسلط کلامی (Fluency)

    • دایره واژگان (Vocabulary)

    • مهارت ساختار و انسجام جمله (Sentence construction and cohesion)

    • استدلال و دانش قبلی ( Reasoning and background knowledge)

    • حافظه فعال و دقت نظر (Working memory and attention)

مهارت رایتینگ در زبان انگلیسی

مهارت نوشتن (Writing)

پس از آشنایی با توانایی خواندن، به آخرین مورد از چهار مهارت زبان انگلیسی یعنی مهارت نوشتن یا رایتینگ می‌رسیم. برای اینکه بتوانیم با شیوه نگارش زبان انگلیسی آشنا شویم و به آن بپردازیم باید در ابتدا درک صحیحی از زبان داشته باشیم، زبان انگلیسی به‌طور کلی به دانش‌هایی مانند گرامر، علائم نگارشی و ساختار جمله گفته می‌شود، کمی که در رایتینگ عمیق‌تر شویم واژگان و املا آن‌ها هم اهمیت پیدا می‌کنند. 

اما مهارت نوشتن در زبان انگلیسی تنها با رعایت این موارد عملی نمی‌شود، بد نیست بدانید که در این زبان، سبک‌‌های مختلفی برای نوشتن وجود دارند که بر اساس کاربرد متن تغییر پیدا می‌کنند. شما همانند مهارت صحبت‌ کردن باید مخاطب خود را در نظر بگیرید و ویژگی‌های آن را بسنجید، سپس بر اساس ویژگی‌های آن، سبک مناسبی برای نوشتن انتخاب کنید؛ حال نویسنده می‌تواند یک وبلاگ‌نویس برای عموم باشد یا یک نامه‌نگار برای دوست خود. 

در میان چهار مهارت انگلیسی، اگر به دنبال تقویت و آموزش رایتینگ خود هستید، در ابتدا متن‌های سبک‌های گوناگون را مطالعه کرده و دامنه کلمات خود را افزایش دهید؛ سپس به یادگیری ساختار جمله و گرامر زبان بپردازید و دانش خود را ارتقا دهید. در ادامه هم از دست به قلم شدن نترسیده و ایده‌های ذهنی خود را روی کاغذ پیدا کنید.

ناتوانی در صحبت کردن به زبان انگلیسی

 چرا زبان را می‌ فهمم اما نمی‌توانم صحبت کنم؟

تا به اینجا با چهار مهارت پایه اصلی زبان انگلیسی آشنا شدیم و در خصوص آن‌ها اطلاعاتی مفید کسب کردیم. حال بد نیست بدانید که بسیاری از افراد، پس از مدتی یادگیری انگلیسی به عنوان زبان دوم، متوجه مهارت‌ بیشترشان در لیسنینگ و ریدینگ نسبت اسپیکینگ و رایتینگ می‌شوند.

دوره های نوگولرن : دوره گرامر زبان انگلیسی

اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید و به دنبال دلیل این اتفاق هستید، در ادامه این بخش با ما همراه باشید.

درک مطلب از بیان آن آسان‌تر است

به‌طور کلی دریافت اطلاعات به صورت منفعلانه، از تولید فعالانه اطلاعات بسیار راحت‌تر است. در کلام ساده‌تر، دیدن و درک یک کلمه که در حافظه‌تان ذخیره شده، به مراتب آسان‌تر از فعالیتی مانند بازیابی آن است؛ از همین رو در میان 4 مهارت زبان، خواندن و شنیدن جلوه‌ای قابل فهم‌تر دارند.

تفاوت در دسترسی و کاربرد

از دیگر دلایلی که به مهارت لیسنینگ و ریدینگ قدرت بخشیده، کاربرد و دسترسی بیشتر آن‌ها در زندگی روزمره‌ است. همان‌طور که به‌نظر می‌رسد، شما با وجود زندگی در ایران، به مراتب بیشتر با متن‌های انگلیسی روبه‌رو می‌شوید تا اینکه به حرف زدن آن نیاز پیدا کنید. همین موضوع در گذر زمان باعث بهبود ریدینگ و لیسنینگ شما نسبت به رایتینگ و اسپیکینگ می‌شود. 

ترس از اشتباه کردن

یکی از دلایل ضعف در اسپیکینگ در افرادی که انگلیسی را به عنوان زبان دوم خود انتخاب می‌کنند، ترس در تپق زدن است. بسیاری از افراد برای جلوگیری از اشتباه کردن و خجالت‌زده شدن، اسپیکینگ را کنار گذاشته و از آن دوری می‌کنند؛ این در صورتی است که یادگیری انگلیسی هم مانند هر فعالیتی تنها با تکرار و تمرین ممکن است.

مهارت‌های خود را بسنجید

از آنجایی که در آموزش خانگی زبان، آزمون و معیاری برای سنجش مهارت‌های شما در دسترس نیست، نقاط ضعف و قوت‌تان مشخص نمی‌شود؛ از همین رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که در کنار یادگیری خانگی زبان، در آزمون‌های آنلاین استاندارد شرکت کرده یا از طریق کتاب‌های آموزش زبان به سوالات طرح شده پاسخ دهید تا با نقاط ضعف خود آشنا شوید و روی آن‌ها تمرکز کنید. 

سوالاتتان را به اشتراک بگذارید 

به‌طور کلی یادگیری زبان می‌تواند پروسه‌ای سرشار از پیچیدگی و ابهام باشد؛ از همین رو هرگاه که سوالی ذهنتان را درگیر کرد، آن را با فردی متخصص یا انجمنی مجازی به اشتراک بگذارید و مشکل خود را رفع کنید؛ البته در دنیای امروز، اینترنت به بستری مناسب برای تقویت زبان تبدیل شده و شما می‌توانید مشکلات خود را با کمک آن حل کنید.

مرور کردن را فراموش نکنید

یکی از راه های تقویت زبان انگلیسی مرور آموخته‌های قبلی است. مهم نیست که مطلبی را به تازگی آموختید یا در گذشته، تنها راه تسلط به آن، تکرار و مرور پیوسته است. سعی کنید که مطالب را در قالب یادداشت، فلش کارت، جمله‌سازی و حل تمرین پیاده کنید و در جلوی چشم خود قرار دهید؛ سپس با مرور آن‌ها به‌طور روزانه، از تسلط نسبی‌ به موضوع برخوردار شوید و به تقویت زبان خود کمک کنید.

کلام پایانی

در مطلب امروز با چهار مهارت زبان انگلیسی آشنا شدیم و در خصوص روش‌های تقویت آن‌ها اطلاعات کسب کردیم. به عنوان نکته پایانی باید اشاره کنیم که اگر قصد آموزش آنلاین زبان انگلیسی را دارید، آن را به عنوان یک روتین روزانه در برنامه‌ روزمره خود جای‌ دهید.

تسلط به یک زبان تنها با تلاش و استمرار امکان‌پذیر بوده و در طولانی مدت نتیجه خود را نشان می‌دهد؛ همچنین به شما پیشنهاد می‌کنیم که زبان را در قالب علایق خود، مانند کتاب، فیلم و سریال، بازی کامپیوتری و … دنبال کنید تا از یادگیری آن لذت کامل را ببرید.

امیدواریم که مطالب اشاره شده در خصوص چهار مهارت زبان مفید واقع شده و به میزان مناسبی اطلاعات شما را افزایش داده باشد. اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده، فراموش نکنید که آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 12 =

مهارت‌های زبانی خود را در 30 روز رایگان ارتقا دهید!